Hírek

< Hírlista

2017. Július 21.

Készpénzfizetés, veszélyes!

Felhívás a Jövedéki törvény előírásairól a készpénzfizetéssel történő beszerzés és értékesítés tilalmáról! 
Nem minősűl készpénfizetésnek: 
 
A vevő a számlatartozását bankkártyával egyenlíti ki
A nagykereskedő bankszámlájára a vevő fizeti be
Postai csekken fizeti be
Banki átutalással fizet, 
A vevő a számla ellenértékének a kiegyenlítését harmadik fél bevonásával egyenliti ki. 
 
Összefoglalva tehát, csak olyan fizetési megoldásol felelnek meg a JÖT készpénzfizetést kizáró rendelkezéseinek, amelyeknél a a jövedéki kiskereskedő és a jövedéki nagykereskedő között készpénz átadásra nem kerül sor. 
 
Fontos, hogy a fenti fizetési módok egyikénél sem müködhet közre a jövedéki engedélyes kereskedő alkalmazottja, vagy megbízottja mivel a nevezettek a munkavégzés közben a nagykereskedőt képviselik, a nevében járnak el, tehát a nekik átadott készpénz gyakorlatilag a jövedéki engedélyes kereskedő birtokába kerül, és így megvalósul a készpénfizetés. 
 
A számlatartozás kiegyenlítést végző személy a jövedéki engedélyes kereskedő alkalmazottja (sofőr, üzletkötő stb), vagy megbízottja, úgy a fizetési konstrukció célja a jövedéki törvény kijátszása. Az ilyen szerződés nem felel meg a rendeltetésszerű joggyakorlás követelményeinek, így színlelet szerződésnek, és jövedéki törvénytelenségnek minősül. 

Abban az esetben, amennyiben a jövedéki kereskedő készpénfizetési tilalom megsértésével értékesít jövedéki terméket, a gazdálkodó pedig színlelt szerződés alapján készpénzzel fizet a kereskedő megbízottjának, úgy jövedéki törvénysértést követ el, ami 750.000HUF összegű bírsággal vagy boltbezárással büntethető ( Jöt 107 paragrafus )
 
 
 

Kapcsolat

06-20/550-05-05

megrendeles[kukac]italguru[pont]hu

Térkép

Nagykereskedelmi raktár, adóraktár: 8200 Veszprém Tartu utca 3.